Kwalitatief onderzoek

DIEPTE INTERVIEWS

Diepte interviews is een waardevolle methode om emotionele of sensitieve onderwerpen te onderzoeken. Het wordt vaak gebruikt wanneer moeilijk te bereiken respondenten geïnterviewd dienen te worden, denk aan senior management.

Diepte interviews (telefonisch of face-to-face) worden ingezet om naast de cognitieve input van de respondent meerdere signalen te ondervangen, denk aan lichaamstaal en “tone of voice”. Diepte interviews worden gebruikt om de emotionele triggers achter een bepaalde mening of beslissing van de respondent te achterhalen. Wij hebben veel diepte interviews uitgevoerd teneinde percepties, opinies, attitude naar een product, dienst, concept of communicatie uiting zichtbaar te maken.

FOCUS GROEPSDISCUSSIES

Onze moderators hebben veel focus groepsdiscussies geleid in de afgelopen jaren. Zij zijn getraind in specifieke technieken die ervoor zorgen dat respondenten maximaal input leveren tijdens de focus groepsdiscussie.

Een klassieke focus groepsdiscussie behelst het bij elkaar brengen van 8-10 respondenten om een interactief gesprek onderling te stimuleren. Het succes van een groepsdiscussie wordt bepaald door de kwaliteit van de deelnemers. Het is essentieel gemotiveerde en gekwalificeerde respondenten voor een groepsdiscussie te werven. De tweede succesfactor is de kwaliteit van de gespreksleider. Ilisia beschikt over enkele zeer ervaren gespreksleiders die hun sporen verdiend hebben in het begeleiden van groepsdiscussies.

Ilisia Marketingservice BV

De Rozentuin 6

5611 SW Eindhoven

T: O6 – 29595029

E:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.