Benchmark leasemaatschappijen 2019

PERSBERICHT

Benchmark leasemaatschappijen 2019

Wagenparkbeheerders in Nederland kronen Alphabet in 2019 als de best presterende leasemaatschappij.

De benchmark leasemaatschappijen is een onderdeel van de Ilisia Research Zakelijke Mobiliteitsmonitor. Ieder jaar beoordelen 500 wagenparkbeheerders hun maatschappij op meer dan 30 aspecten van de geleverde dienstverlening.

Alphabet is volgens haar klanten in 2019 de best presterende leasemaatschappij.

De resultaten van de nieuwste meting, uitgevoerd in mei 2019, laten zien dat Alphabet het best wordt gewaardeerd van alle onderzochte leasemaatschappijen. De waardering van Alphabet door haar klanten is uitgekomen op een 8,1.

De 2de positie in de ranking van de best presterende leasemaatschappijen wordt nu bezet door Arval, een fractie achter Alphabet met een 8,0. Alphabet is al jaren bezig met het verbeteren van haar prestaties op bijna alle aspecten van de dienstverlening.  

Direct daarachter met een stabiele waardering van 7,8 schaart zich Athlon. Zij weet haar positie op de meeste aspecten te consolideren.

Oplossen van problemen, meedenken, nakomen van afspraken en de kwaliteit van de afwikkeling van schades zijn de belangrijkste tevredenheidfactoren in 2019

Alle bovenstaande cijfers betreffen de algemene tevredenheid van de klanten over hun maatschappijen. Het verschil zit vooral in de deelaspecten van dienstverlening.

Het probleemoplossend vermogen van de (medewerkers van de) leasemaatschappij is structureel de belangrijkste bepalende factor van de algemene tevredenheid. In 2019 wordt dit geflankeerd door de mate van nakomen van gemaakte afspraken en de kwaliteit van het afwikkelen van eventuele schades.

De mate van meedenken van de medewerkers van de leasemaatschappij met hun klant en een flexibele instelling zijn medebepalend voor de klanttevredenheid in 2019. Zowel de lijstaanvoerders als de stijgers scoren juist op deze aspecten hoger dan de concurrentie.

Loyaliteit & aanbeveling (NPS)

Klanten van de Nederlandse leasemaatschappijen blijven over het algemeen loyaal aan hun huidige maatschappij. De resultaten van de benchmark leasemaatschappijen 2019 laten zien dat Alphabet voor het 2de jaar op rij over het meest trouwe klantgroep beschikt.

In het kader van de benchmark leasemaatschappijen is tevens de Net Promotor Score (NPS) gemeten; de score die wordt berekend, door het aandeel klanten dat een score van negen of tien toekent (de zogenaamde ‘Promotors’ of fans) te verminderen met het aandeel klanten dat een score van zes of lager toekent (de zogenaamde ‘Detractors’ of afhakers).

De NPS over alle gemeten leasemaatschappijen bedraagt een +9 (in 2018: +6).

Alphabet deelt hier de koppositie met Arval, beide scoren een NPS score van +21.

Athlon volgt met een NPS score van +14. 

Noot voor de redactie niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Thanassis Vassiliadis, Business Unit Manager
E-mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ilisia Marketingservice B.V.
Hertogstraat 1c
5611 PA Eindhoven
tel: 06-29595029
Of bekijk onze website: www.ilisia.nl

Indien u uit ons persbestand verwijderd wilt worden of andere interessegebieden heeft, kunt u dit aangeven door een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., o.v.v. 'uit bestand' of door uw interessegebieden aan te geven.

Ilisia Marketingservice BV

De Rozentuin 6

5611 SW Eindhoven

T: O6 – 29595029

E:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.